Mondiale ontwikkelingen helder ontrafelen is moeilijker dan ooit. Wij van Geotrendlines Insider, Frank Knopers, Sander Boon en Eric Mecking, helpen u hierbij. Wij hebben onze krachten gebundeld, waardoor een unieke combinatie van inzichten is ontstaan. Inzichten op historisch, economisch, (geo-)politiek, monetair, financieel en maatschappelijk gebied. Inzichten, voorbij de waan van de dag, gebaseerd op het verleden om het heden te verklaren en de toekomst te kunnen voorzien.

Dit is uiterst belangrijk, want er woeden wereldwijd meerdere crises tegelijk: op maatschappelijk, monetair, financieel en economisch gebied. Deze kunnen ontaarden in een systeemcrisis van ongekend formaat. Een crisis die veel langer gaat duren dan menigeen denkt. Zonder de juiste kennis en voorbereiding zal dit als een tsunami op u afkomen.

Daarom is er Geotrendlines Insider!

Met een abonnement op Geotrendlines Insider wordt u wekelijks via nieuwe artikelen, analyses en updates geïnformeerd over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld en in Nederland. Ook willen wij geregeld (lunch) bijeenkomsten organiseren om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen. In onze artikelen, lezingen en interviews vormt de actualiteit vaak het uitgangspunt. Onze invalshoeken zijn echter tijdloos. Wij bouwen dossiers op waarmee u ontwikkelingen eerder ziet, uw vermogen beter kunt beschermen en zelfs kunt vermeerderen.

Wilt u het weten, wilt u toegang tot een verzameling van meer dan 100 tijdloze artikelen, die wekelijks wordt aangevuld? Abonneer u op Geotrendlines Insider en word lid van de club!

Namens het Geotrendlines team

Frank Knopers (MSc) studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Daarvoor kreeg hij in 2014 de Hoofbosch scriptieprijs.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich naast de aandelenmarkt ook gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem. En van daaruit verdiepte hij zich in economische, monetaire en geopolitieke ontwikkelingen.

In 2017 richtte Frank samen met Sander Boon Geotrendlines op, een nieuw platform dat de transitie in geld en geopolitiek volgt en de belangrijkste trends beschrijft en analyseert.

Frank heeft jarenlang artikelen en analyses geschreven voor verschillende bedrijven in de goudhandel. Hij was van eind 2011 tot juli 2019 redacteur voor Marketupdate. Ook verzorgt hij al meer dan vijf jaar de wekelijks nieuwsbrieven voor Goudstandaard en Holland Gold.

In 2016 werd hij geïnterviewd door Het Financieele Dagblad en in 2017 voor het programma De Nieuws BV op Radio 1. Ook geeft hij geregeld beschouwingen over de goudmarkt voor De Telegraaf.

drs. Sander Boon politicoloog, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Na zijn studie werkte hij een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker bij denktanks en als onafhankelijk politiek adviseur.

Sander is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen. Sanders specialiteiten betreffen: geschiedenis, politieke economie, monetaire stelsels, financiële markten en hun onderlinge wisselwerking.

Van 2012 tot 2018 was Sander chief economist en managing partner bij een Fintech bedrijf, een innovatieve software ontwikkelaar gespecialiseerd in het doorrekenen van macro-economische scenario’s op beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers. Hierbij werd gebruik gemaakt van ‘behavioral economics’ en van door Sander ontwikkelde trendanalyses en scenario-ontwikkeling in financiële markten.

Sander geeft geregeld presentaties en publiceert vaak in uiteenlopende media. Tevens ondersteunt hij een online interview platform, Cafe Weltschmerz, waarvoor hij deskundigen interviewt en ook zelf regelmatig als deskundige optreedt.

Ook werkte Sander mee aan bestsellers Als de dollar valt (2007) en Overleef de kredietcrisis (2009). In 2012 verscheen zijn boek De geldbubbel over ontwikkelingen in het internationale geldsysteem, de banksector en de politieke economie in de afgelopen honderd jaar. Hoofdthema is de toenemende verstrengeling tussen het politiek-bestuurlijke en financiële systeem, wat geleid heeft tot een opeenstapeling van financiële risico’s en uiteindelijk de kredietcrisis van 2007-2008. In 2020 zal er een nieuwe, geheel bijgewerkte druk verschijnen van De geldbubbel.

drs. Eric Mecking is historicus, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en bovenal beursexpert, financieel-economisch analist, adviseur en spreker.

Eric heeft zich gespecialiseerd in financiële economie en cyclisch denken. Hij bekijkt de economie door een historische bril waardoor zijn blikveld veel verder reikt dan die van menig bankier of econoom. Bovendien weet hij, als geen ander het verleden te verbinden met het heden en door te trekken naar de toekomst. Centraal hierbij staan de drie grote D’s: Deflatie, Demografie en Depressie.

Op basis van jarenlang onderzoek ontwikkelde hij een uniek beleggingsmodel – Trend Tracker – waarbij trends en cycli de belangrijkste factoren vormen. Met zijn model handelt hij op de beurs succesvol in: obligaties, aandelen, valuta’s en grondstoffen.

Afgelopen jaren is hij meerdere malen geïnterviewd door dag- en weekbladen als De Telegraaf, De Volkskrant, Haarlems Dagblad, Reformatorisch Dagblad, METRO, Actueel, Nieuwe Revu, Pitch en radioprogramma’s als: BNR Nieuwsradio, Met het oog op morgen, TROS Nieuwsshow en OBA Live. Tevens trad hij op in de televisie programma’s: NOVA, VPRO Boeken, Rondom 10 en RTLZ.

Als spreker trad hij op voor: ROBECO, ABN AMRO, FNV, VU, IG, HCC beleggen, Today’s Groep, Studium Generale Fryslan, Solvay, ABeos en Maandag.

Verder schreef hij diverse artikelen in boeken, kranten en tijdschriften, is hij vaste medewerker bij het tijdschrift Epoque Magazine en schreef hij de boeken :

Deel dit artikel: