Wat brengt 2021 na de geld- en kapitaalmarkt crisis van begin 2020?

Na aanvankelijke ontkenning van de coronapandemie op de financiële markten sloeg in maart 2020 alsnog de vlam in de pan. De mondiale geld- en kapitaalmarkten ontspoorden bijna compleet. Op het dieptepunt waren de problemen zelfs groter dan na de val van de bank Lehman Brothers in oktober 2008. In dit artikel een terugblik op die turbulente maand. Wat gebeurde er precies en wat hebben centrale banken ingezet om de markten tot rust te krijgen? Welk bijeffect hebben deze maatregelen gehad?

Kort stippen we ook aan waarom deze geld- en kapitaalmarkt in deze omvang überhaupt kan bestaan en welke partij de verdere groei ervan stimuleert. Verder geven we in dit artikel een vooruitblik op 2021. Welke veranderingen staan er op de agenda en wat kan het effect ervan zijn op financiële markten? In 2021 gaan we een serie verdiepende artikelen wijden aan het fundamentele probleem dat hiermee is gecreëerd.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Wat brengt 2021 na de geld- en kapitaalmarkt crisis van begin 2020?
Deel dit artikel:
Getagd op:                                    

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.