Traditioneel beleggen werkt niet meer, hoe nu verder?

We leven in onzekere tijden. Veel economische en financiële indicatoren zijn fundamenteel verstoord. Wat zegt de lage rente bijvoorbeeld nog? Komt dat door een overvloed aan liquiditeit of juist door financiële krapte? Krijgen we de komende jaren inflatie of juist deflatie? En dan die hoge beurskoersen, zijn die nog wel rationeel of is er sprake van een aangejaagde bubbel?

Het is als belegger of vermogensbeheerder niet vaak zo lastig geweest om je in te dekken tegen onverwachte ontwikkelingen als nu. Eerder schreven we al dat met de standaard beleggingsportefeuille, waarin aandelen en obligaties zijn verdeeld volgens de 60/40 verhouding, geen solide resultaten meer kunnen worden behaald. Professionele beleggers moeten dus op zoek naar alternatieven. In dit artikel geven we een update van de mogelijke economische scenario’s voor de komende jaren.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Traditioneel beleggen werkt niet meer, hoe nu verder?
Deel dit artikel:
Getagd op:                            

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.