Rusland stapt over van dollars naar euro’s

De afgelopen jaren hebben we al verschillende artikelen geschreven over het voornemen van Rusland om minder afhankelijk te worden van Amerikaanse dollars. Volgens Poetin gebruiken de Verenigde Staten de dollar als politiek wapen, door landen af te sluiten van het dollarsysteem en sancties op te leggen. De Russische president zei vorig jaar tijdens het St. Petersburg Economic Forum dat het tijd wordt om de rol van de dollar te herzien. Hij zei dat internationale financiële organisaties zich moeten aanpassen aan een wereld waarin nieuwe economische centra ontstaan.

De geopolitieke spanningen tussen de VS en Rusland nemen al een tijd toe. Het zorgt er voor dat Rusland zich op financieel en economisch vlak steeds onafhankelijker gaat opstellen. In dit artikel laten we aan de hand van zes grafieken zien hoe Rusland zich langzaam maar zeker losmaakt van de Amerikaanse dollar.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Rusland stapt over van dollars naar euro’s
Deel dit artikel:
Getagd op:                                            

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.