Meer aardgas via Turkije naar Italië met nieuwe TAP pijpleiding

Italië krijgt volgend jaar rechtstreeks toegang tot aardgas uit Azerbeidzjan. Eind november werd namelijk het eerste gedeelte van de Trans Adriatic Pipeline (TAP) in gebruik genomen. Deze 878 kilometer lange gaspijpleiding loopt door Griekenland, Albanië en de Adriatische Zee naar Italië. Naar verwachting is de pijpleiding in oktober 2020 volledig operationeel.

Het grootste gedeelte van deze gaspijpleiding loopt door Griekenland. Het segment van Albanië naar Italië dat over de zeebodem gaat heeft een lengte van een 105 kilometer. Aan de oostkant sluit de gaspijpleiding aan op het Turkse netwerk, dat in verbinding staat met gasvelden in Rusland en Azerbeidzjan. Op moment van schrijven is ruim 90% van de pijpleiding gereed.

Trans Adriatic Pipeline pompt aardgas naar Griekenland, Albanië en Italië (Bron: TAP-AG)

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Meer aardgas via Turkije naar Italië met nieuwe TAP pijpleiding
Deel dit artikel:
Getagd op:                                    

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.