Griekenland, Israël en Cyprus sluiten deal voor nieuwe gaspijpleiding

Griekenland, Israël en Cyprus sloten deze week een deal voor een nieuwe onderzeese gaspijpleiding. De pijpleiding van ongeveer 1.900 kilometer moet aardgas uit het oostelijk Middellandse Zeegebied naar Europa transporteren. Het is de verwachting dat deze pijpleiding in 2025 gereed is.

Verschillende Europese landen bereikten vorig jaar met Israël overeenstemming over het zogeheten ‘EastMed’ project, wat een afkorting is voor Eastern Mediterranean. Met de aanleg van deze onderzeese pijpleiding is een investering van $6 tot $7 miljard gemoeid. Zodra de pijpleiding klaar is kan deze 10 miljard kubieke meter aardgas op jaarbasis leveren. Via Italië moet het aardgas zijn weg vinden naar verschillende Europese landen.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Griekenland, Israël en Cyprus sluiten deal voor nieuwe gaspijpleiding
Deel dit artikel:
Getagd op:                                

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.