Goud: veilig voor centrale banken, maar niet voor u?

Sinds het begin van dit jaar heeft goud een uitstekend rendement behaald. Toen de aandelenmarkt in februari en maart met ongeveer 30% onderuit ging, verloor goud slechts een paar procent. Daarmee bevestigde het edelmetaal opnieuw haar rol als veilige haven en haar toegevoegde waarde in een beleggingsportefeuille.

Toch blijft De Nederlandsche Bank tot op de dag van vandaag volhouden dat goud een risicovolle belegging is. En dit is vreemd. Want DNB heeft zelf meer dan 600 ton goud op haar balans. Waarom vindt DNB goud een risicovolle belegging voor pensioenfondsen, terwijl ze zelf stapels goudstaven in de kluis heeft liggen?

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Goud: veilig voor centrale banken, maar niet voor u?
Deel dit artikel:
Getagd op:                    

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.