Een nieuwe kredietcrisis in aantocht?

De coronacrisis treft iedereen. Overal hebben overheden, burgers en bedrijven het zwaar. Ook Amerikaanse bedrijven ondervinden grote moeilijkheden. Afgelopen mei blijken in de VS bijna net zoveel bedrijven failliet te zijn gegaan als tijdens het dieptepunt van de vorige crisis in mei 2009. Maar de grootste bedrijfsschade moet nog komen en zal komende maanden geleden worden. Want hoewel er sprake is van massale overheidsondersteuning, blijken veel bedrijven niet op volle bezetting te kunnen opereren.

Aangezien de overheidsondersteuning vaak ontoereikend is, zullen de bedrijfsreserves verder aangesproken moeten worden. De vraag is of deze reserves er zijn en of ze groot genoeg zijn. We kunnen het ook omdraaien en kijken of het juist de schulden zijn die de grootste problemen veroorzaken. En ons afvragen of die schulden alleen door de coronacrisis veroorzaakt en vergroot zijn. En wat de consequenties zullen zijn. Want stonden we er voor de coronacrisis wel zo goed voor? Wordt 2020-2021 een herhaling van 2008-2009 en komt het gevaar opnieuw uit de Verenigde Staten van Amerika? U leest het hier.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Een nieuwe kredietcrisis in aantocht?
Deel dit artikel:
Getagd op:                                    

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Trendlines Insider.