Duikelt de dollar verder?

Vanochtend verscheen op de voorpagina van het Financieele Dagblad een groot artikel onder de titel: ‘Koers Amerikaanse dollar belandt in glijvlucht’. En daarbij een grafiek van de Amerikaanse dollar met als onderschrift ‘Amerikaanse dollar maakt duikvlucht door coronazorgen’. Dit is weer eens een klassiek voorbeeld van journalisten die de trend pas herkennen en beschrijven op het moment dat de trend op zijn eind loopt of al over is. Zoals nu het geval is. En erger nog, tijdens hun beschrijving gaan de journalisten de trend extrapoleren, doortrekken. En dan als verklaring hiervoor gelegenheidsargumenten aanvoeren. Dit keer natuurlijk de coronabesmettingen in de VS.

Behalve journalisten maken ook economen, bankiers en beleggers vaak deze klassieke fout. Al dan niet ingegeven door de journalisten. Waarom de neerwaartse trend over is en hoe u dit zelf ook kunt zien, leest u in dit artikel.

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
Duikelt de dollar verder?
Deel dit artikel:
Getagd op:                

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Trendlines Insider.