De terugkeer van monetair goud in drie scenario’s (Deel 1)

In het Insider artikel ‘Hoe nu verder’ beschreef ik drie scenario’s die kunnen volgen uit de huidige mondiale financiële en economische problemen. Bij één van die scenario’s is sprake van een serieuze vlucht naar goud. Daarbij kan goud op een aantal manieren weer een rol krijgen in het monetaire systeem. In een aantal artikelen zal ik hier dieper op in gaan, omdat het grote gevolgen heeft voor onze samenleving en economie.

Wat we in ieder geval kunnen vaststellen is dat centrale banken ook in de huidige crisis er weer voor hebben gekozen de prijzen van financiële activa te ondersteunen. Daarmee gaan ze duidelijk voor het eerste scenario dat ik in het betreffende Insider artikel beschreef. Het is een weg die snel kan leiden naar het scenario waarin goud weer een monetaire rol krijgt. Dat kan sneller gaan dan velen nu beseffen. Zijn we daarmee in de eindfase gekomen van dit monetaire systeem?

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren. Als abonnee kunt u hieronder inloggen.

 Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email
De terugkeer van monetair goud in drie scenario’s (Deel 1)
Deel dit artikel:
Getagd op:                

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.